Nämen vad har vi här?

Liberos ”potty training pants”…….. Ett rosa paket för alla flickor med lila potta och  klänning och ett blått paket för alla pojkar med blå potta och blårandig t-shirt. Skillnaden på sättet de sitter och att de båda är blonda tänker jag inte ens ta upp. Men hur är det egentligen Libero? Är det någon skillnad på dessa två färggranna paket med blöjor?

Nähä, det är samma storlek och samma funktion.

Men färgen på blöjan är viktig för små barn som är så små att de inte ens kan gå på toaletten. Så små barn sitter säkert skrikandes i barnvagnen efter rätt färg på blöjorna i affären och  påverkas inte alls av föräldrarnas val från första början. Minikidsen som inte ens kan prata rent än. De (barnen alltså) måste även, verkligen, ha ett genuint intresse för att det på Olles blöjor finns en helikopter där det på Anna finns tre små hjärtan istället.

Jag menar Herregud, hur skulle det se ut om Olle sprang omkring med rosa blöjor med hjärtan på, eller neutrala för den delen? Näe vräk på med helikoptrar och 674 blåa nyanser så ungen växer upp med färger och symboler så inpräntade och intjatade att när han växer upp, riktigt svider det i hjärtat och ögon när han ser sin dotter  klippas kort eller kommer klädd i blått från dagis och blir irriterad när sonen vill leka med dockor istället för lego.

Libero får gärna höra av sig (precis som Arla) vackerhetochmarkvardism@yahoo.se är adressen för jag är inte den som är den. Som klagar utan att erbjuda ett alternativ och jag är säker på att den där designen bara skulle kunna bli bättre.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s