Årets lucia…

Idag är det den 13 december 2011 och årets lucia har äntligen blivit vald. Det är många tärnor och stjärngossar därute som må känna sig en aning besvikna där de får gå med kliande glitter eller en pappstrut på huvudet och ett plastljus eller en skrynklig papperstjärna på en blompinne i handen istället för ärofylld krona och mjukt, så mjukt, rött sidenband.

Men hur orättvist det än må vara där barnen står på olika plattformar till prispallen så är det trots allt en tradition. Luciatåget med en efterhalkande tomtenisse (den yngsta av barnen) längst bak, det är vad vi vill uppleva och sången, speciellt den ofta något falska uppgången till SAAANKTA luuciia det är vad vi vill höra hela den här dagen och bor man på mindre orter är det extra spännande då man får slå upp morgonens exemplar av lokaltidningen och få reda på vem som vann utlottningen (bara tidningens originalkuponger gick att använda, och halva staden har satt en ring runt 1, 2, 3, 4 eller 5 och röstat fram nr x) som årets lucia.

Även jag har tagit till mig denna tradition och haft en liten utlottning/utröstning och jag måste säga att det har varit en hård och jämn kamp. Nu har jag nöjet att presentera den som fått de allra flesta röster/och vinnaren är: PEKFINGRET!

Idag är dessutom en utmärkt dag att rekommendera en strålande film med passande lucia-tema, nämligen; God morgon alla barn! Se den.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s