Julförberedelser: 3 i topp

Det är ju som bekant deppigt låtsasvinterväder ute och den där julkänslan kanske inte har kommit riktigt än så jag tänkte ge er tre tips som kanske kan få er att komma i rätt stämning såhär inför första advent.

1. Det som blivit ett mycket viktigt inslag och en fin tradition sedan tre år tillbaka hos mig är musikhjälpen i P3  12-18 december. Såhär kan man läsa från SR hemsida: Musikhjälpen är ett Public serviceformat från Holland som har funnits i 6 år. Alla länder som är med samlar innan jul in pengar för en gemensam sak. Vi i Sverige var med första gången 2008. I Sverige är det ett samarbete mellan SR, SVT och Radiohjälpen och går ut på att engagera lyssnare/tittare att bli givare. Grundidén är att publiken betalar för att önska en låt, att förena publikens intresse för musik med engagemang för medmänniskor världen över. All musik som spelas i P3 under dessa dagar är önskad av er. Så önska din favoritlåt och skänk samtidigt 50 kronor till Radiohjälpen.

Det är tre programledare som under 6 dygn sänder live från ett glashus i Göteborg och under de sex dagarna som de sänder och även filmas (visas på SVT & SR hemsida) kommer en massa roligt fölk och gör dem sällskap och det brukar spelas en hel del bra musik. Årets tema för radiohjälpen är att alla flickor ska ha rätt att gå i skolan och mer om det kan ni läsa här: Musikhjälpen i P3

2. Glögg och lussekatter

dessa ska bakas (helst med mandelmassa) och med dryck i form av glögg ska dessa avnjutas helst varje söndag fram till jul och några dagar däremellan för att den rätta julkänsla skall infinna sig.

3. Pyssel och julklappsgöring i alla dess slag. Helst kanske julkort…

med dessa tre kategorier borde rätta känslan dyka upp, dessutom kan man ju kombinera de tre för extra feeeeling.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s