Dunjacka

Om man slår upp ordet dunjacka på wikipedia få man följande ordagranna förklaring/betydelse: är en jacka fodrad med dun, ofta från gås eller and. Dunjackans yttertyg kan vara gjort av textil eller nylon. Yttertyget är ofta impregnerat för att bättre motstå väta. Dunets goda värmeisolering gör att dunjackor är populära i kallt klimat. I extremt kallt klimat (t ex vid polarexpeditioner och bergsbestigning) är det i det närmaste nödvändigt att klä sig i dunjacka och ofta då kombinerat med dunbyxor alternativt en hel dunoverall.

Igår såg jag de första dunjackorna. Inte bara en utan fem, sex, sju. Inte i norrland, utan i Stockholms innerstad och inte på natten utan mitt på dagen. Jag tycker själv att det är lite jobbigt den här perioden då det börjar bli lite kallare. Jobbigt att veta när vinterjackan ska åka på men sätter man ribban i början av oktober med en dunjacka, vad har man då på sig i december?  en sån här kanske?

då är det bara att bygga en liten vagn med hjul och förslagsvis använda en käpp som åra. (observera att hjulens tjocklek och storlek bör anpassas till snömängd och slaskrisk. )

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s